۹ نوع سقف کاذب که برای هر مکانی مناسب است

9 نوع سقف کاذب که برای هر مکانی مناسب است

فهرست مطالب

امروزه سقف‌های ساده قدیمی مانند گذشته مرسوم نیستند. خیلی از افراد به دنبال محصولاتی هستند تا علاوه بر مدرن بودن، از نظر هزینه به صرفه باشد. با ورود انواع سقف کاذب برای خانه؛ مراکز تجاری و آپارتمان‌ها شاهد این موضوع هستیم که سقف کاذب محبوبیت خاصی پیدا کرده است. در این مطلب قصد داریم انواع سقف کاذب را معرفی کنیم، لطفا تا با پایان همراه ما باشید.

انواع سقف کاذب به خاطر جدا بودن از سقف اصلی به این نام مشهور شده است. به نظر می‌رسد سقف‌های کاذب برای اولین بار در کشور ژاپن در طول دوره موروماچی (بین قرن ۱۴ و ۱۶ میلادی) دیده شده‌اند. انواع مختلف سقف‌های کاذب که در منازل، ادارات، مجتمع‌های خرید، رستوران‌ها و تئاترها دیده می‌شود، عموما سقف دومی هستند که زیر سقف سازه اصلی قرار گرفته‌اند. فضای بالای سقف کاذب فضای پلنوم نامیده می‌شود زیرا گاهی اوقات برای برگشت هوای HVAC استفاده می‌شود.

اتاقی با سقف بلندتر زمان می‌برد تا خنک شود. در چنین مواقعی، استفاده از انواع سقف کاذب برای کاهش فضای تهویه هوا جهت خنک شدن اتاق توصیه می‌شود. پوشاندن قسمت فوقانی با سقف‌های کاذب مزایای مختلفی دارد. این سقف‌ها کانال‌ها و سیم کشی‌ها، وسایل نورپردازی، دوربین‌های امنیتی، اسپرینکلرهای آتش نشانی و سایر وسایل را پنهان می‌کنند. حتی به سقف زیبایی می‌بخشد و زمینه‌ای برای انواع نورپردازی‌های تزئینی و فن‌ها فراهم می‌کند.

سقف کاذب تصویر خوبی از معماری معاصر در مناطق مسکونی و تجاری است. فضاها، سبک زندگی و ترجیحات مختلف، استفاده از انواع مختلف مصالح سقف کاذب را می‌طلبد. برای آشنایی بیشتر با انواع طرح‌ها و متریال‌های سقف کاذب که می‌توان از آن‌ها برای تقویت دکوراسیون منزل استفاده کرد، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

معرفی انواع مدل سقف کاذب

سقف‌های کاذب انواع مختلفی دارند و برای فضا‌های مختلف قابل استفاده هستند. در ادامه کاربرد انواع سقف‌های کاذب و پر طرفدار را به شما معرفی خواهیم کرد تا بدانید نحوه انتخاب سقف کاذب چگونه است.

نوع اول: سقف کاذب گچ پاریس (POP)

سقف کاذب گچ پاریس (POP)

گچ پاریس (POP) پرکاربردترین سقف کاذب است. گچ وقتی گرم شده نرم می‌شود، آب آزاد می‌کند و POP را تشکیل می‌دهد. هنگامی که آب اضافه می‌شود، POP فورا سفت می‌شود. روی تخته فیبر یا پایه چوبی اعمال می‌شود که سپس به سقف وسل می‌شود تا سقف کاذب را تشکیل دهد. سقف کاذب POP جذاب به نظر می‌رسد و طول عمر بالایی دارد. آن‌ها عایق‌های حرارتی عالی هستند. این نوع سقف‌های کاذب نه تنها اعضای دیگر ساخت و ساز مانند مجاری تهویه تهویه را پنهان می‌کند بلکه پوششی صاف به سقف می‌بخشد.

مزایای استفاده از سقف کاذب POP

  • یک روکش صاف و یکنواخت به سقف می‌دهد و به هر شکلی مطابق طرح قابل قالب گیری است.
  • سطح این سقف کاذب را می‌توان بسته به طراحی داخلی شما رنگ‌آمیزی کرد.
  • سقف‌های کاذب POP سبک و بادوام هستند.
  • سقف کاذب POP برای خانه‌هایی ایده آل است که نیاز به نور مصنوعی غیر مستقیم دارند.

معایب استفاده از سقف کاذب POP

  • روند مخلوط کردن محتوای POP در محل مورد نظر کثیف و خسته کننده است. طبیعتا پس از نصب این نوع سقف‌های کاذب به نظافت زیادی نیاز است.
  • مقدار زیادی از مخلوط POP در طول فرآیند هدر می‌رود.
  • سقف کاذب POP در مقایسه با سایرین امکان بیشتری دارد که ترک بخورد.

نوع دوم: سقف کاذب چوبی یا سمنت برد سایدینگ

سقف کاذب چوبی

پرکاربردترین انواع مدل سقف کاذب جدید، سقف گچی می‌باشد که انواع مختلفی دارد. سقف کاذب گچی به هر شکلی قابل قالب‌گیری است و می‌توانید سطح آن را رنگ‌آمیزی کنید. این مدل از سقف کاذب وزن سبکی دارد و بادوام است. سقف کاذب گچی برای خانه‌هایی که به نور غیرمستقیم نیاز دارند ایده‌آل است و عایق حرارتی خوبی محسوب می‌شود و به مقابله با آتش کمک می‌کند. معایب سقف کاذب گچی این است که به نظافت مداوم نیاز دارد و در مقایسه با سایر سقف‌ها خطر ترک خوردگی آن بیشتر است. از دیگر معایب آن آسیب‌پذیری در برابر آب و رطوبت می‌باشد و بازیافت سقف کاذب گچی سخت است.

مزایای استفاده از سقف کاذب چوبی

  • سقف‌های کاذب چوبی قوی و جذاب هستند.
  • برای به دست آوردن ظاهر مورد نظر، می‌توان به سقف‌های کاذب چوبی پرداخت‌های مختلفی داد یا رنگ‌آمیزی کرد.
  • سقف‌های کاذب چوبی را می‌توان به راحتی تعمیر کرد تا طول عمر آن‌ها افزایش یابد.

معایب استفاده از سقف کاذب چوبی

  • نگهداری سقف های چوبی سخت است زیرا در معرض حمله موریانه قرار دارند.
  • اتاق باید از نظر حرارتی کنترل شود تا رطوبت هوا کاهش یابد.
  • همچنین چوب مستعد تاب خوردگی و سایر تغییرات فیزیکی است که در طول زمان اتفاق می افتد.
  • سقف کاذب چوبی گران است. بنابراین، قبل از ادامه کار، باید کل هزینه سقف کاذب را در نظر بگیرید. سقف های چوبی برای مراکز خرید، بیمارستان ها یا محوطه های بزرگ چندان مطلوب نیستند. با این حال، آنها را می توان به طور موثر در ساختمان های مسکونی و ادارات نصب کرد.

نوع سوم: سقف کاذب با روکش گچی

سقف کاذب با روکش گچی

سقف کاذب گچی با استفاده از تخته‌های گچی، ورق‌ها یا کاشی‌های سقف ساخته می‌شود. تخته‌های گچی بزرگتر از کاشی‌های سقف هستند. سقف‌های کاذب گچی سخت، همه کاره و اقتصادی هستند. این نوع یک سولفات کلسیم استریل، سبک وزن و نصب آسان است. از آنجایی که گچ مقاوم در برابر آتش و عایق صدا است، یک ماده ترجیحی برای سقف‌های قابل ریزش است. به طور کلی تایل‌های سقفی گچی در ابعاد ۶۰۰ × ۶۰۰ میلی متر در دسترس هستند. آن‌ها به صورت تخته‌های مربع با تکیه گاه قاب فلزی قرار می‌گیرند.

مزایای استفاده از سقف کاذب گچی

  • تایل گچی کاملا انعطاف‌پذیر است. این نوع اجازه می‌دهد تا اشکال و طرح‌های مختلف همچون ساده، پلکانی، منحنی و غیره استفاده شوند.
  • تایل گچی تقویت شده با الیاف شیشه مواد عایق عالی را ایجاد می‌کند.
  • هنگامی که گچ در معرض آتش قرار می‌گیرد، آب از خود خارج می‌کند که به بخار تبدیل می‌شود و به مقابله با آتش کمک می‌کند. این موضوع باعث می‌شود سقف نسوز باشد.

معایب استفاده از سقف کاذب گچی

  • نمی‌توان از آن در مکان‌هایی با شرایط مرطوب مانند حمام یا اتاق لباسشویی استفاده کرد.
  • نمی‌توان آن را مانند سقف‌های POP قالب ریزی کرد.
  • بازیافت سقف کاذب گچی کار سختی است.

نوع چهارم: سقف کاذب فلزی

سقف کاذب فلزی

فلز یک ماده بادوام برای دکوراسیون منزل است. درخشندگی آن زیبایی و جذابیت پیچیده‌ای را به فضای داخلی می‌بخشد. سقف‌های کاذب فلزی به شکل تایل سقفی، تخته و پانل در دسترس هستند. متداول‌ترین فلزات مورد استفاده برای سقف‌های فلزی آهن گالوانیزه و آلومینیوم هستند.

تایل‌های سقف فلزی با اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف به منظور ایجاد سقف کاذب داخلی موجود می‌باشد. تایل‌ها یا پانل‌های سقف فلزی را می‌توان بر روی یک شبکه فولادی قابل مشاهده با مقاطع T یا مقطعی قرار داد که با استفاده از میله‌ها از سقف آویزان می‌شود. این سقف‌ها در طرح‌های مختلف موجود هستند و توانایی ایجاد ظاهری زیبا را دارند. این موضوع باعث می‌شود که سقف‌های فلزی در هنگام در نظر گرفتن طرح‌های سقف کاذب برای اتاق نشیمن و سایر مکان‌های پرتردد، انتخابی ایده‌آل باشند.

تثبیت و نصب ورق‌های فلزی بسیار آسان بوده و حداقل کار را می‌طلبد. وسایل مخفی سازه به راحتی قابل دسترسی هستند زیرا کاشی‌ها یا پانل‌های فلزی سقف را می‌توان به راحتی جدا کرد و دوباره وصل کرد. هزینه ساخت و ساز حداقل است زیرا نصب، تعمیر و نگهداری سقف‌های کاذب فلزی کم است.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله سقف کاذب بیمارستان را مطالعه کنید.

مزایای استفاده از سقف کاذب فلزی

  • آن‌ها برای فضاهای کاری که نیاز به محیط‌های تمیز و نگهداری دارند، مانند اتاق‌های ماشین آلات یا واحدهای حمل و نقل هوایی ایده آل هستند.
  • مقاومت در برابر آتش، مزیت بزرگ سقف‌های کاذب فلزی است. این موضوع باعث می‌شود سقف کاذب فلزی را برای خانه‌ها و دفاتری ایده آل کند که در آن ایمنی آتش سوزی یک نگرانی است.
  • آن‌ها با گذشت زمان ترک نمی‌خورند یا تاب نمی‌یابند و شکل خود را حفظ می‌کنند. سقف‌های فلزی تقریبا به تعمیر و نگهداری و تعمیر نیاز ندارند.

معایب استفاده از سقف کاذب فلزی

  • سقف‌های فلزی به جز هزینه مواد فلزی اصلی، معایب زیادی ندارند. سرمایه‌گذاری می‌تواند قابل توجه به علاوه هزینه یک پوشش محافظ برای جلوگیری از خوردگی در طول زمان باشد!

نوع پنجم: فایبر سمنت برد سقف یا ورق سیمانی سقف

آشنایی با فایبر سمنت برد سقف یا ورق سیمانی سقف

سقف کاذب سمنت برد به ‌صورت پیش‌ساخته در بازار موجود است و برای نصب آن فضای شما به ‌هیچ ‌عنوان آلوده و کثیف نمی‌شود. از جمله مزایای سمنت برد می‌توان به مقاومت بسیار زیاد در برابر رطوبت، آتش‌سوزی و غیره اشاره داشت همچنین در فضا‌هایی که رطوبت بالایی دارند و مکان‌های عمومی یا فضا‌های داخل ساختمان کاربرد دارند. این پانل‌های سیمانی خشک با تکنولوژی در ضخامت‌های متفاوت ساخته شده و در ساختمان‌های اداری، مسکونی و تجاری مورداستفاده قرار می‌گیرند. این مدل از سقف‌های کاذب از ترکیب الیاف سلولزی، افزودنی‌های بدون آزبست و الیاف شیشه ایجاد می‌شوند.

مزایای استفاده از سمنت برد سقف

  • نصب آن آسان است و به سرعت می توان این نوع سقف کاذب را نصب کرد.
  • وزن آن نسبتا سبک است.
  • به علت استفاده از مواد اولیه مرغوب مقاومت و استحکام بالایی دارد.

نوع ششم: سقف کاذب پی وی سی

سقف کاذب پی وی سی

PVC یک نوع پلاستیک (پلی‌وینیل‌کلراید) است و از فرآورده نفتی به وجود می‌آید. سقف‌های کاذب پی‌وی‌سی سبک هستند، رنگ آن‌ها ثابت است و به‌عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل می‌کنند. ساخت و نصب سقف‌های پی‌وی‌سی راحت و ارزان است؛ زیرا به‌صورت انبوه تولید می‌شوند و همواره در دسترس هستند. سقف‌های کاذب پی‌وی‌سی از مقاومت بالایی برخوردارند، برای مدت طولانی دوام می‌آورند و نیاز نیست به طور مداوم از آن‌ها مراقبت کنید. این مدل از سقف کاذب در برابر رطوبت مقاوم‌اند و یک راه‌حل عالی برای جلوگیری از نشت آب از سقف هستند.

مزایای استفاده از سقف کاذب پی وی سی

  • ساخت و نصب سقف‌های پی وی سی ارزان است.
  • آن‌ها به صورت انبوه تولید می‌شوند و از طریق طیف گسترده‌ای از توزیع کنندگان در دسترس هستند. تقریبا می‌توانید هر رنگی را دریافت کنید که می‌خواهید.
  • سقف‌های کاذب پی وی سی بادوام و مستحکم هستند. آن‌ها برای مدت بسیار طولانی دوام می‌آورند و نیاز به نگهداری بسیار کمی دارند.

معایب استفاده از سقف کاذب پی وی سی

  • اگرچه کلر موجود در پی وی سی این سقف‌ها را در برابر آتش مقاوم و بادوام می‌کند، اما در حالت طبیعی خود یک گاز خطرناک و سمی و یک سرطان‌زا شناخته شده است. از این رو، قرار گرفتن بیش از حد در معرض PVC می‌تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود.
  • PVC در مقایسه با سایر مصالح سقف کاذب جذابیت کمتری دارد.

نوع هفتم: سقف کاذب پارچه ای

پارچه مقرون به صرفه است و می‌توان آن را برای مقاصد موقت در مکان‌هایی مانند اتاق‌های یوگا، رستوران‌ها، سالن‌های تئاتر و موارد دیگر روی سقف‌ها قرار داد. آن‌ها توصیه نمی‌شوند زیرا گرد و غبار را در یک دوره زمانی جمع آوری می‌کنند. نوری که از پارچه‌ها پخش می‌شود، مزاحمت ایجاد می‌کند و حال و هوای گرمی را به اتاق می‌بخشد. این نوع سقف کاذب به اندازه سایرین کاربردی نیست، اما قطعا ظاهر یک اتاق را ارتقا می‌دهد.

نوع هشتم: سقف کاذب فیبر معدنی

سقف‌های کاذب فیبر معدنی توسط مواد معدنی طبیعی یا مصنوعی ساخته می‌شوند. در این نوع سقف از کاشی‌های معدنی سرامیک، تقویت شده با سنگ طبیعی، چوب، الیاف گیاهی و قیر استفاده می‌شود. این عناصر باعث افزایش ظرفیت عایق بودن محصول می‌شوند. بنابراین، آن‌ها برای مناطقی که عایق حرارت و صدا مورد نیاز است عالی هستند. کاشی‌های سقفی با الیاف معدنی در اندازه‌ها، شکل‌ها و الگوهای مختلف موجود هستند. آن‌ها مقرون به صرفه هستند و سریع نصب می‌شوند.

پیشنهاد می‌کنیم حتما محصولات سمنت برد را مشاهده کنید.

نوع نهم: سقف کاذب شیشه ای

شیشه ماده‌ای غیر کریستالی، شکننده و شفاف است. به دلیل شفافیت، فضای زندگی یا کار را بزرگتر نشان می‌دهد. بنابراین می‌توان از آن برای سقف کاذب مکان‌هایی مانند رستوران و کتابخانه استفاده کرد. شیشه نیز عایق حرارتی خوبی است. شیشه را می‌توان با استفاده از مواد افزودنی یا فرآیندهای خاصی غیر شکننده و مات کرد. این ویژگی نه تنها سقف‌های کاذب شیشه‌ای را ایمن می‌کند بلکه مشکل کمبود حریم خصوصی را نیز برطرف می‌کند.

کاربرد انواع سقف کاذب

کاربرد‌های انواع مدل سقف کاذب جدید عبارت‌اند از:

  1. سقف کاذب به عنوان یک طراحی زینتی برای فضا‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند زیبایی ساختمان را افزایش دهد.
  2. از آنجا که سقف کاذب اغلب دارای سطوح صاف و یکنواختی است، برای قرار دادن نورپردازی یا نور مخفی در فضا‌ها بسیار مناسب است.
  3. در برخی موارد، از سقف کاذب برای مخفی کردن سیستم‌های تهویه، نورپردازی، بلندگو‌ها و سیم‌های الکتریکی استفاده می‌شود.

نکات مهم جهت انتخاب مناسب انواع سقف کاذب

برخی نکات مهم برای نگهداری و افزایش طول عمر سقف کاذب عبارت‌اند از:

  1. مطمئن شوید که مواد انتخابی مناسب برای انعطاف‌پذیری، مقاومت، ظاهر و کیفیت صوتی و حرارتی فضا هستند.
  2. قبل از نصب، طرح و طراحی مورد نظر برای سقف را دقیقاً مشخص کنید. این شامل ابعاد، اندازه، الگو‌ها، نقوش و رنگ‌ها می‌شود.
  3. ارتفاع فضا و ارتفاع سقف می‌تواند تأثیر زیادی بر جلوه نهایی داشته باشد پس سعی کنید سقف کاذب باعث افزایش فضا و آرامش در اتاق شود.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی سقف کاذب پرداختیم و دریافتیم این مدل سقف‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کاهش صدا و مخفی‌کردن سیم و تأسیسات بهترین گزینه هستند. سقف‌های کاذب کناف و سقف مدل پی‌وی‌سی و کناف، گچی و سمنت برد از انواع سقف کاذب جدید محسوب می‌شوند که مزایای این سقف‌ها نصب، تعمیر و نگهداری نسبتاً ساده است. البته این سقف‌ها معایبی هم دارند؛ مانند کاهش ارتفاع سقف خانه و عمر کمتر نسبت به سقف‌های معمولی که زیبایی و کاربرد انواع سقف‌ کاذب باعث شده تا کاربران از معایب آن چشم‌پوشی کنند.

۹ نوع سقف کاذب که برای هر مکانی مناسب است
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بازگشت به بالا